Leipomo


Viljan jatkojalostusta varten Rekolan biodynaamiselle tilalle perustettiin vuonna 1977 kotileipomo Sirkka Silvennoinen-Rekolan toimesta. Rekolan biodynaaminen leipä on vuosikymmenten saatossa muodostunut todella tärkeäksi tuotteeksi monille asiakkaille. Sirkan kehittämässä leipomotoiminnassa yhdistyy korkealaatuisen viljan jalostaminen taitavasti käsityönä leiväksi sekä sydämmellinen arvostus leipää kohtaan.


Kaikki leipomon käyttämä vilja on biodynaamisin viljelymenetelmin tuotettua, pääasiassa oman tilan viljaa. Lämpö leipien paistamiseen saadaan tilan metsän puista. Leivät paistetaan kiviuunissa kahdella suurella arinalla. Leipien valmistuksessa ei käytetä kemiallisia tai teollisia lisäaineita. Näillä valmistusmenetelmillä taataan tuotteiden korkea laatu, maistuvuus ja terveellisyys. Leipomossa valmistetaan myös mysliä, johon käytettävät hiutaleet ja pähkinät paahdetaan kiviuunin lämmössä.


Leipomossa valmistetaan tällä hetkellä kuutta eri sorttia leipää. Valikoimiimme kuuluvat Ruisleipä, hedelmäleipä, vehnäleipä, rouheleipä, kauraleipä ja spelttileipä. Ruislimpussa koko nestemäärä on ruisjuurta. Kaikissa muissa leivissä nestemäärästä 1/3 on vehnäjuurta. Leivissä ja mysleissä käytetyt hedelmät, siemenet ja pähkinät ovat aina vähintään luomulaatuisia. Kaikki leivät ja myslit ovat Luomu- sekä Demeter sertifioituja.

Rekolabiodyn oy toimittaa leipää pääasiassa Tampereen ja Pirkanmaan alueelle, mutta leipää menee myyntiin myös Helsinkiin. Leivontakausi alkaa lokakuun alussa ja päättyy huhtikuun lopussa. Leipiämme saa mm. seuraavista kaupoista ja myymälöistä:

Tampere: K-citymarket Turtola, Tampereen kauppahalli (M.Vallius), Ruohonjuuri, Sokos herkku Tampere

Kangasala: Kangasalan K-supermarket.